ATAKENT ŞEHİT SELÇUK PAKER ANADOLU LİSESİ OKULUMUZ HAKKINDA

Vizyon: Öğrencilerimizi, sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, özgüveni tam, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, teknolojiye hakim, üretken ve yaratıcı, araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, Atatürk ilkelerine, demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan, insana, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak yetiştirmektir.
Misyon: Milli Eğitim Bakanlığı Temel Amaçları doğrultusunda, iktisadi, sosyal ve kültürel bakımdan tam donanımlı, çağdaş uygarlığı özümsemiş seçkin bireyler yetiştirmektir. Hedefimiz milli ve manevi değerlere saygılı, ulusal kimlik ve evrensel kişilik kazanmış, ülke geleceğini biçimlendiren bireyler yetiştirmektir.

Saatler: Sabahçılar 07.00 – 13.00 Öğlenciler 13.10- 19:10       9-10.Sınıf Öğlenci 11-12.Sınıf Sabahçı
Isınma: Doğalgaz
Yabancı Dil: 1. Yabancı Dil: İngilizce 2. Yabancı Dil: Almanca
Öğretmen Sayısı:84 Öğrenci sayısı:1594 Derslik sayısı:21Kütüphane:1

Tel: 0 216 316 60 00

Fax: 0 216 316 35 20

Servisçi Telefon: 0535 749 24 77  (Erdal Bey)

Instagram hesaplarımız: umraniye_aspal - aspalokuliklimi - aspal_erasmus

İnternet sitemiz: www.aspal.meb.k12.tr

*9. Sınıflara özel kontenjanla sınırlı Yabancı Dil Sınıfımız bulunmaktadır.

Sportif Etkinlikler: Futbol, futsal, basketbol, masa tenisi, judo, voleybol

Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus +K229 Projesi

GENEL KURALLAR

1.Okula zamanında gelinir.( Ders başlama saatinden en az 10 dakika önce okulda olunmalıdır.)

2-Koridorlarda koşmadan yürünür, gürültü yapılmaz.

3-Tuvaletler temiz tutulur. Peçete vb. çöpler sadece çöp kutularına atılmalıdır. Musluklar açık bırakılmaz.

4-Teneffüslerde okul bahçesinin dışına çıkılmaz.

5-Sınıflar ile okuldaki tüm kapalı ve açık alanlar gibi ortak kullanım alanlarında yemek artığı çöp ve atık bırakılmaz.

6-Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanamazlar, birbirlerine fiziksel zarar verici hareketlerde bulunamazlar, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler.

7-Öğrenciler okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.

8-Öğrenciler okula ait malzeme ve diğer okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekle yükümlüdürler.

9-Öğrenciler kütüphanede, vb. kendi dersliklerinin dışındaki eğitim ortamlarında bulundukları yerin özel kurallarına uyarlar.

10-Öğrenciler kantinde sıraya girerler, kantin kurallarına ve görgü kurallarına uyarlar.

11- Ulaşımı servisle yapan öğrenciler servis kurallarına uyarlar.

12-Öğrenciler okulun belirlenmiş kılık kıyafet kurallarına uyarlar.

13-Öğrenciler sınavda sınav kurallarına uyarlar.

14-Öğrenciler okul içinde cep telefonu kullanamazlar. Kapalı halde sınıf dolabına bırakırlar.

15-Öğrenciler ders araç gereçlerinin dışında okula özel eşyalarını getiremezler.

16- Öğrenci ders günü sonunda sınıfta kitap, defter veya çanta gibi eşyasını bırakamaz. Bırakılan eşyadan okul idaresi sorumlu değildir.

17-Okul içerisinde sakız çiğnenmez, kabuklu kuruyemiş yenmez. Derslerde Ipod - mp3  player vb. dinleyemezler, telefonla konuşamazlar.

KIYAFET KURALLARI

1-Öğrenciler okulun belirlenmiş kıyafetini giymek zorundadırlar.

2-Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak yasaktır.

3-Öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar. Tırnaklar kısa olmalıdır.

4-Öğrenciler beden eğitimi dersine spor kıyafeti ile katılırlar.

5-Beden eğitimi derslerinin veya spor karşılaşmalarının bitiminde spor kıyafeti çıkarılır,  okul kıyafeti ile derse girilir.

ELEKTRONİK ALETLER KULLANIM KURALLARI

1- Öğrenciler  yanlarında cep telefonu, vb. elektronik aletler getirdiklerinde bunları teslim eder ve son ders bitimine kadar Müdür Yardımcısının bilgisi ve izni dışında kullanamazlar.

2-Bu aletlerin ders saatlerinde ve herhangi bir okul etkinliği esnasında kullanımı yasaktır.

3-Yukarıda belirtilen kurallara uyulmadığı durumlarda, öğretmenler bu aletleri alarak ilgili müdür yardımcısına üzerine kime ait olduğunu yazıp teslim ederek gerekli disiplin sürecini başlatırlar.

4-Müdür yardımcısı kendisine teslim edilen bu aletleri, kendi belirlediği zamanda öğrenci velisine teslim eder.

5-Okula getirilen bu aletlerin sorumluluğu tümüyle öğrenciye aittir. Kaybolduğunda okulun herhangi bir sorumluluğu yoktur.

OKULA GETİRİLMESİ YASAK OLAN EŞYA VE MADDELER

1- Çakı, bıçak gibi organlara zarar verici, kesici ,delici, yaralayıcı, öldürücü aletler; kibrit, çakmak vb. yanıcı patlayıcı maddeler

2-Sigara, alkol ,  elektronik sigara veya bağımlılık yapan maddeler, kumar kağıtları vb.

3-Maddi değeri yüksek olan eşyalar

4-Yasaklanmış yayınlar, müstehcen yayınlar bu nitelikte CD vb. araçlar

5-Sigara vb. içmenin cezası disiplin cezasının yanı sıra yasalarca belirlenen idari para cezasıdır.

GÜVENLİK VE İDARİ KURALLAR

1- Öğrenciler okul saatleri içinde okul dışına çıkamaz,  okula yemek isteyemez veya satıcı çağıramazlar

2- Okul saatlerinde bir öğrencinin okuldan ayrılabilmesi için velisinin bizzat okula gelmesi gerekir.

3- Okul içinde veya dışında hiçbir şekilde sigara alkol veya bağımlılık yapan maddeler kullanılamaz.

4-Öğrenciler okula kesici yanıcı delici alet vb. getiremezler.

5-Öğrenciler velilerine iletilmek üzere okul idaresince verilen her duyuruyu velilerine ulaştırmakla yükümlüdür.

6- Raporlu olan öğrenci, raporlu olduğu gün süresince okula gelemez ve sınavlara katılamaz

Yayın: 08.07.2023 - Güncelleme: 13.07.2023 16:07 - Görüntülenme: 3572