May

Ümraniye Merkez Anadolu Lisesini 3-0 yenerek şampiyon olan erkek futbol takımını ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Hakan Solmaz ,Gültekin Kosif, seyirci olarak katılıp moral motivasyon sağlayan Mustafa Tutuncu ,  Rumeysa Hanim hocalarımıza teşekkür ederiz.

May

Atakent Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi’nde 10.Dönem 4006 Tübitak Bilim Fuarı açılışı yapıldı.

Danışman Öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan araştırma, inceleme ve tasarım projelerinin yer aldığı fuar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mustafa Özen, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri öğretmenler ve öğrencilerimizin katılımıyla açıldı.

Bilim Fuarında 78 öğrenci ve onlara danışmanlık yapan 16 öğretmen tarafından Matematik, Dil ve Edebiyat, Biyoloji, Fizik, Tarih ve Coğrafya ana alanlarından toplam 18 tane proje sergilendi. Bu projelerde yer alan Özgün ve Algoritmik tasarım, ekolojik denge, STEAM, Türk Dili ve Lehçeleri, Kültürel Miras, Değerler Eğitimi, Yabancı Dil eğitimi, Dil ve Edebiyat, Metavers, Oyun ve Oyunlaştırma gibi tematik konular öğrenciler tarafından ziyaretçilere tanıtıldı.

Öğrencilerimizin proje standlarını tek tek gezen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Özen, proje bazlı öğrenmenin önemin vurgulayıp öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

May

" Dedem Korkut'tan Hikâyelerle Yansıyan Işık" TÜBİTAK 4006 projelerimizden sadece biriydi. Kültürel miras tematik konumuzdu. Bu doğrultuda  Dede Korkut Hikayeleri'nde yer alan ad verme, Ak Sakallı geleneği gibi birçok geleneği derleyerek bilgi kartları haline getirdik ve bastırdık. Hikayelerde yer alan sahneleri öğrencilerimiz resim sanatına aktardı ve projede yer alan bazı öğrencilerimiz ise 12 hikayeden birini meddahlık geleneğine benzer bir anlatıcı tekniğinden yararlanarak tiyatroya aktardı. Bu tiyatro da kültürel mirasımızı öne çıkaran proje çıktılarından biri oldu.

May

Okulumuz Futbol Takımı 75 Yil Cumhuriyet Lisesini 4-2 yenerek Yarı finala yükselmiştir.

Nis

17 Nisan Çarşamba ve 19 Nisan Cuma günü 12. Sınıf Öğrencilerimizle Nişantaşı Maslak Kampüsünü ziyaret ettik. Üniversitenin içini gezdikten sonra asistanlar eşliğinde kampüsü gezdik. Ardından Motivasyon konulu seminere katıldık.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Mrt

Erkek voleybol takimi bugun Nabi Avci Fen Lissesini 2-0 yenerek ceyrek finale cikmistir. Tebrikler...

Mrt

Atakent Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi Okuyan"Us" lar kulübünün yürüttüğü plan doğrultusunda 11. sınıf öğrencilerinden oluşan okuma grubu ile üstat Necip Fazıl'ın "Reis Bey" adlı tiyatro eserinin eleştirel okuma ve yorumlama çalışması yapıldı.

Mrt

Okulumuzun erkek Voleybol Takımı Asiye Ağaoglu Anadolu lisesini 2-0 yenerek bir üst tura çıkmıştır. Hakan ve Gültekin hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma günü dolayısıyla okulumuzda gerçekleştirilen programda emeği geçen Şerife Esenülkü ve Öznur Toprucak'a öğretmenlerimize ve millî duyguları ile programa renk katan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

İstiklal Marşımızın 103.yılı kutlu olsun

Mrt

ASPAL Valorant E-Spor Turnuvasında birinci olan 12.sınıf öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Okulumuz Masa tenisi takımı.  İstnhul Valiliği tarafından düzenlenen Ümraniye ilçe Petrol Ofisi Masa tenisi turnuvasında takım olarak ikinci oldular Öğrenilermizi Tebrik ederiz.