18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Mrt

Erkek voleybol takimi bugun Nabi Avci Fen Lissesini 2-0 yenerek ceyrek finale cikmistir. Tebrikler...

Mrt

Atakent Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi Okuyan"Us" lar kulübünün yürüttüğü plan doğrultusunda 11. sınıf öğrencilerinden oluşan okuma grubu ile üstat Necip Fazıl'ın "Reis Bey" adlı tiyatro eserinin eleştirel okuma ve yorumlama çalışması yapıldı.

Mrt

Okulumuzun erkek Voleybol Takımı Asiye Ağaoglu Anadolu lisesini 2-0 yenerek bir üst tura çıkmıştır. Hakan ve Gültekin hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma günü dolayısıyla okulumuzda gerçekleştirilen programda emeği geçen Şerife Esenülkü ve Öznur Toprucak'a öğretmenlerimize ve millî duyguları ile programa renk katan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

İstiklal Marşımızın 103.yılı kutlu olsun

Mrt

ASPAL Valorant E-Spor Turnuvasında birinci olan 12.sınıf öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Okulumuz Masa tenisi takımı.  İstnhul Valiliği tarafından düzenlenen Ümraniye ilçe Petrol Ofisi Masa tenisi turnuvasında takım olarak ikinci oldular Öğrenilermizi Tebrik ederiz.

Şbt

Genç Memur Sen tarafından düzenlenen "Bir Bilenle Bilge Nesil" adlı kitap okuma ve kompozisyon yazma yarışmasında önceki yıl dereceye girerek başarı elde eden öğrencilerimiz bugün Gençlik ve Spor Bakanının katıldığı programda bisikletle ödüllendirildi.

Şbt

İSKUR ile işbirliği yapılarak okulumuz 12.sinif öğrencilerine ' GELECEĞİN MESLEKLERİ' anlatıldı. Başta organizasyonu rehber öğretmenlerimize olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve konuklarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Akademisyen yazar değerli Doç. Dr. Beyazıt Akman’ı okulumuzda misafir ettik. Kitapları öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından ilgiyle okunan yazarımızla tanışmak bizi çok mutlu etti. Yazarımızın eğitim ve başarılarını kısaca özetleyelim.  Lisans eğitimini Boğaziçi ve ODTÜ’de tamamlayan Beyazıt Akman, 2006’da Amerika’da İngiliz edebiyatı master , Illions State Üniversitesinde doktorasını tamamladı. Shakespeare ve Daniel Defoe’da Türk imgesi hakkında uluslararası akademik dergilerde makaleleri bulunan yazar, 2010’da Washington’da Smithsonian Enstitüsüne özel araştırmacı olarak kabul edildi. New York Üniversitesinde Dünya edebiyatı ve İslam, Osmanlılar ve Batı gibi konularda dersler verdi. 2014’te ülkesine hizmet bilinciyle Türkiye’ye dönüş yapan Akman, halen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde derslerine ve araştırmalarına devam etmektedir. Fatih’i ve Fethi anlatan Dünyanın İlk Günü romanı, yayımlandığında en çok satan ilk romanlardan biri oldu. Bu eser Türkiye’de tarihi sinema ve dizilere de esin kaynağı oldu. Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2015’te ödüle layık görüldü. Cennetin Kapıları, Osman Kuruluş, Ben Yunus, Ben Piri, Kayıp Tarihin İzinde, Atatürk eserlerinden bazılarıdır.

Ock

Okulumuz Kız Hentboll Takımımız Final de rakibini 3-1 yenerek Ümraniye liseler arasi sampiyon olmustur

Ock

Lisân-ı hâl, lisân-ı kalden üstündür, derler, bizde kitap okumayı tavsiye etmek yerine öğrencilerimizle birlikte kitap okuduk ve okuduğumuz kitabın yazarı Prof. Dr. İskender

Pala'nın Üsküdar'daki ofisine ziyarette bulunduk. İskender Pala'nın eserleri ve edebi dünyasına dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bizi ofisinde ağırlayan Prof. Dr. İskender Pala hocamıza çok teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerimiz Enes Köse wushu'nun bir dalında Avrupa birincisi ve Eren Sarma iki dalda Avrupa birincisi olmuştur. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz

Ara

Öğrencimiz Sıla Taşdelen İstanbul Kick Boks Turnuvasında 3. olmuştur, Kendisini başarılarından dolayı tebrik ederiz.