Velilere Öneriler

Velilerimiz için gündeme uygun olarak hazırladığımız rehberlik içerikleri

Ara

Eğer yaptıkları bir davranış için ödüllendirilirlerse çocuklar o davranışı tekrarlarlar. Bu yüzden istediğiniz davranışı ödüllendirin ve böylece o davranışı arttırmış olun. İstenen davranışlar sessizce oturmak veya oynamak, dağılan oyuncakları toplamak, veya kardeşle oyuncakları paylaşmak olabilir. Böyle sessizce yapılan şeylerin bazen hiç farkına bile varmayız.

Ara

Ona sık sık söz hakkı verin, kendini ve duygularını´´ne düşünüyorsun, nasıl hissediyorsun´´ gibi sözlerle anlamaya çalışın.

Ara

Yapılan araştırmalar özellikle ilk beş yaşta olmak üzere çocukların gelişimi üzerine anne ve babaların duygusal açıdan vakit ayırmasının çok önemli olduğunu göstermektedir.

Ara

Öğrenmeyi etkileyen faktörlerden biride dikkattir. Öğrencinin dikkatinin öğretim konuları üzerine çekilmesi ve devamının sağlanmasına ilişkin problemler yatabilir.

Ara

Hiç kuşku yok ki hepimizin çabası yarınlarımız olan gençlerimizin iyi yetiştirilip istikbale kazandırılmasıdır. Ancak bunu yaparken anne-babalar olarak küçükte olsa bazı hatalar yapmıyor değiliz. Yaptığımız bu hatalar zamanla büyüyüp istenmedik sonuçlar doğurunca hemen suçu gençlere atıp kurtulmaya çalışıyoruz. Halbuki biraz kendimize dönüp "Ben nerede hata yaptım?" diyebilsek belki sorunların daha da karmaşıklaşmasını önlemiş olabiliriz.

Ara

Her zaman bilinen bir söz vardır: "Eğitim ailede başlar" Gerçekten de çocuğa aile içinde gereken becerileri kazandırmaya çalışıyoruz. Ama ne kadarını ve nasıl. Zaten önemli olanda "Nasıl" sorusunun cevabı.

Ara

Sınava hazırlık sürecini planlı ve verimli değerlendiren öğrenciler doğal olarak amaçlarına ulaşacaklardır. Dileğimiz hepinizin beklentilerinin gerçekleşmesidir.  Uzun yıllar boyunca yapılan gözlemler başarısızlığın en önemli nedenlerinden birinin planlı ve düzenli çalışma alışkanlığının eksikliği olduğunu göstermektedir. Bir konuyu öğrenmek ve bilgilerinizi kalıcı hale getirmek ancak bol soru çözmek, tekrar yapmak ye planlı çalışmakla mümkün olacaktır.