T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - Atakent Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Okulumuz öğrencileri biyoloji öğretmenimiz Ayfer Özgül, matematik öğretmenimiz Raziye Çalış Yapıcı ve coğrafya öğretmenimiz Günay Güzeller ile birlikte "Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi"ni ziyaret etmişlerdir. 

Ülkümüz:

 

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ni Babil'in Asma Bahçeleri kadar ünlü yapmaktır .

 

Merhume Nezahat Gökyiğit'in hatırasına, İstanbul halkının yararlanacağı, çevre korumada önemi olan, güzel, eğitsel bir bahçe, yeşil bir akciğer oluşturan NGBB' nin görevi:

 

Dünya'daki canlılığın devamının gerçek ve tek garantisi olan bitkilerin önemi ve değeri hakkında toplum bilgisini arttırmak.

Dünya bitki hayatı ve Türkiye'nin zengin bitki örtüsü hakkında, bilimsel araştırmaları ve eğitimi, iyi belgelenmiş koleksiyonlar oluşturarak teşvik etmek ve bir bitki danışma merkezi oluşturmak

Dünya'daki biyolojik çeşitliliği, endemik, ender ve tehdit altındaki bitkileri koruyarak desteklemek.

Ekonomik ve/veya faydalı bitkilerle insanlar arasındaki bağlantı ve ilişkileri araştırmak, sergilemek ve bu konudaki biriktirilmiş kültür mirasını korumak ve yaymak.

Gittikçe artan bir tehdit oluşturan susuzluğa dayanıklı bitkileri sergilemek ve dünyadaki erezyonla ve çölleşme ile mücadeleye yardım etmek.

Galerimiz

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.07.2017 - Güncelleme: 16.09.2023 15:56 - Görüntülenme: 952
  Beğen | 0  kişi beğendi