T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - Atakent Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi

Kandırılmış Hayvanlar

Okulumuz 12. sınıf öğrencilerinin Dil ve Anlatım Dersi bağlamında yazmış oldukları fabl örneklerinden. Zeynel ÖZTÜRK / Kandırılmış Hayvanlar

Zeynel Öztürk 12/D 829

KANDIRILMIŞ HAYVANLAR

Günlerden bir gün Raki adındaki tilki ormanda geziniyordu. Diğer hayvanlar arasında konuşulan bir konuya kulak misafiri olmuştu.

-Duydun mu? ormanda söylediği her şeyin doğru çıktığı bilge bir baykuş varmış.

-Evet, duydum dediklerinin çocuğu doğru çıkıyormuş.

Raki, bunu duyunca gidip ormanda olayı detaylı bir şekilde öğrenmek istemiş. Bunların birer aptallık olduğunu söylese bile orman halkı çoktan onun bilge biri olduğunu kabullenmişti. Tilkinin baykuşu kötülemesi üzerine onu dışlamışlardı, kovmuşlardı. Tilki giderken arkasını dönüp:

-Birine körü körüne bağlamak sizin başınıza sorunlar çıkaracaktır, demişti. Aradan aylar geçtikten sonra ormanda kuraklık gibi birçok sıkıntılar ortaya çıkmıştı. Orman halkı bilge baykuşun yanına giderek ondan yardım istemişti. Baykuş onlara tanrıya sunmaları için mallarını istemiş; öylece bu sıkıntıların son bulacağını söylemiştir. Ormandaki hayvanlar ona güvenerek mallarını, yiyeceklerini çocuğunu tanrıya sunması için vermişler. Baykuş bu malları tanrıya ulaştırmak için yola çıkacağını söyleyerek ormandan ayrılmış. Aradan 1-2 hafta geçince orman halkı kandırıldığını anlayınca çaresizlik içinde kalmışlar ve tilkinin '' Birine körü körüne bağlanmak sizin başınıza sorunlar çıkaracaktır. '' sözü akıllarına gelmişti.

23-10-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeynel Öztürk 12/D 829

 


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.10.2017 - Güncelleme: 06.12.2022 20:54 - Görüntülenme: 534
  Beğen | 1  kişi beğendi