T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - Atakent Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi

2014-2015 Yapılan Etkinlikler

Okulumuzda 2014-2015 Eğitim Öğretim yaılında yapılan sosyal faaliyet ve etkinliklerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÜMRANİYE ATAKENT ANADOLU LİSESİ

SOSYAL FAALİYET VE ETKINLIKLER RAPORU

1) 16 Aralık 2014 tarihinde Ümraniye Belediyesi  Kültür İşleri Müdürlüğünce organize edilen program çerçevesinde Prof. Dr. Orhan KURAL okulumuz öğrencilerine hitap etmiştir.

2) 29 Aralık 2014 tarihinde Dursun Ali TAŞÇI, Yazar-Okur buluşması kapsamında okulumuzda öğrencilerle buluştu. Kalabalık bir öğrenci topluluğu tarafından dinlenen yazar, Mevlana´dan ve hoşgörüden söz ederek okulumuzda olumlu bir atmosfer oluşmasına katkı sağladı.

3) 23 Şubat 2015 tarihinde Tokat Gaziosmanpaşa üniversitesinden Yrd. Doç Dr. Yavuz Güneş başkanlığında kalabalık bir heyet, yaklaşık 120 12. sınıf öğrencisine üniversitelerini tanıtıcı bir program yaptılar. Önce Üniversiteyi tanıtan genel bir video görüntüsü izlettirildi. Ardından her fakülteyi temsilen bir konuşmacı bölümlerini tanıttı. Öğrencilerin sorularının cevaplandırıldığı 40 dakikalık toplantı verimli bir şekilde geçti.

4) 27 Şubat 2015 tarihinde okulumuzda Deprem tatbikatı ve Yangın Söndürme Tatbikatı yapıldı. Okulumuz Sivil Savunma Kulübü tarafından 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" dolayısıyla deprem tatbikatı düzenlendi. Önceden hazırlanan kat tahliye planlarına göre organize edilen deprem veya yangın gibi olağanüstü bir durumda okulu tahliye işi saat 15.00´te siren çalınmasıyla başladı ve hazırlanan plana göre tüm okul kısa sürede herhangi bir karışıklığa meydan vermeden başarıyla gerçekleştirildi. Ardından Okul bahçesinde Ümraniye İtfaiye Grup Amirliğince Yangın söndürme Tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilerce oldukça ilgiyle izlenen tatbikatta öğrenciler yangın tüplerinin kullanımını ve yangın anında yapılması gerekenleri öğrendiler.

5) Okulumuzda II. Dönem başından başlayarak "Kitap Okuma Saati" uygulaması başlatıldı. Edebiyat öğretmenlerinin nezaretinde yürütülen uygulamada her hafta belirlenen bir takvim çerçevesinde bir ders saatinde tüm idareciler, öğretmenler ve öğrenciler kitap okumaktadırlar. Toplumun her kesimine kitap okuma zevkinin aşılanmasını hedefleyen etkinlik başarılı bir şekilde yürütülmektedir.

6) 2 Mart 2015 Pazartesi günü 12. sınıf öğrencilerinde 22 öğrenciyle İTÜ Maslak kampüsüne ziyaret gerçekleştirildi. Ümraniye Belediyesinin tahsis ettiği araçla ve Sultan DOĞAN öğretmenin rehberliğinde gerçekleşen üniversite tanıtım gezisinde öğrenciler üniversitenin mühendislik fakültelerini gezdiler ve üniversite hakkında bilgi edindiler. Gezi oldukça yararlı geçti.

7) 2 Mart 2015 Pazartesi günü Ümraniye Belediyesinin düzenlediği "Yazar-Okur Buluşması" programı kapsamında Saat: 13.00´te İktisatçı-Yazar Bilal TEKCAN, öğrencilerimizle buluştu. Yaklaşık 100 öğrenciye hitap eden yazar, Çanakkale ruhunu öğrencilere anlattı. Oldukça ilgiyle takip edilen program sonunda öğrencilere belediyemizin yayınlarında kitaplar hediye edildi.

8) 3 Mart 2015 Salı günü okulumuz Çok Amaçlı Salonunda 12. sınıf TM öğrencilerine Beykoz Lojistik görevlilerince Üniversiteyi ve Lojistik bölümünü tanıtıcı oldukça yararlı bir toplantı gerçekleştirildi. Öğrencilerin büyük bir ilgi ve dikkatle izledikleri sinevizyon gösterisinin ardından öğrencilere çeşitli küçük hediyeler dağıtıldı.

9) 26 Mart 2015 tarihinde Ümraniye belediyesinin organize ettiği  "Temel Afet Bilinci Eğitimi" seminerine okulumuzdan 150 öğrenci ile katıldık.

10) 7 Nisan 2015 tarihinde Çekmeköy Belediyesi tarafından Belediye Meydanında düzenlenen "Çanakkale Zafer Platformu" nu 20 öğrencimizle ziyaret ettik. Çanakkale Zaferinin canlandırma gösterisini ilgiyle izledik.

11) 8 Nisan 2015 Çarşamba günü Gençlik ve Spor Bakanlığınca organize edilen "Tecrübe Konuşuyor" programlarından Atakent Kültür Merkezinde düzenlenen Yazar Alev Alatlı ve Spor Yazarı Erdoğan Arıkan´ın katıldığı programa 70 öğrenciyle iştirak ettik. Oldukça renkli geçen program sonunda yapılan çekilişte okulumuz öğrencilerinden birine Ipad hediye edildi.

12) 10 Nisan 2015 Cuma günü Atakent Kültür Merkezinde düzenlenen "Polis Haftası" programına 20 öğrenci ile iştirak ettik.

13) 15 ve 16 Nisan 2015 tarihlerinde 12. sınıf öğrencilerimize Yazar Yunus Emre KARAHAN tarafından üç seans halinde "Hafıza Teknikleri" konulu seminerler düzenlendi. Özellikle LYS öncesinde son sınıf öğrencilerimiz için çok yararlı olduğunu düşündüğümüz semineri öğrencilerimiz ilgiyle takip ettiler.

14) 17 Nisan 2015 Cuma günü İstanbul Ticaret Üniversitesinden gelen bir heyet tarafından bölüm tanıtımı yapıldı. Özellikle "Mekatronik" ve "Mücevher Mühendisliği"nin tanıtımı öğrencilerin çok ilgisini çekti. Oldukça verimli bir program oldu.

15) Toplum Hizmeti Çalışmaları kapsamında Zarife Dallar öğretmenimizin nezaretinde 20 kişilik bir öğrenci grubu Ataşehir Hayvan barınağına ziyaret gerçekleştirdiler. Hayvanlar için yiyeceklerin de götürüldüğü gezi öğrencilerde hayvan sevgisi ve duyarlılığının geliştirilmesinde oldukça yararlı oldu.

16) 20 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Esenyurt Üniversitesinden Uzman Dr. Orhan ÇELİK başkanlığında bir heyet tarafından 12. sınıf öğrencilerine hem bölüm tanıtımları yapılmış hem de LYS öncesinde "Sınav Kaygısı" konulu seminer verilmiştir. Sınavdan önce öğrencilerin oldukça ilgili oldukları seminerde öğrenciler uzman psikiyatr doktora sorular da sormuşlardır.

17) 21 Nisan 2015 Salı Günü, Türkiye Gaziler Vakfının organizasyonunda hazırlanan "Çanakkale Müze Otobüsü" okulumuza getirtilmiş; öncesinde öğrencilere Çanakkale Savaşı hakkında kısa bilgilendirmeler yapılmıştır. Ardından Okul bahçesinde gün boyu bekletilen müze otobüs tüm okul öğrencileri tarafından ziyaret edilmiştir.

18) 22 Nisan 2015 Çarşamba günü  "Bilim ve Paleontoloji Derneği" tarafından tarihe meraklı öğrencilerimize seminer verilmiştir. 6 farklı hayvan fosilinin de sergilendiği seminer oldukça verimli olmuştur.

19) Okulumuzda "Kutlu Doğum Haftası" programı 22 Nisan 2015 Çarşamba günü coşkulu bir şekilde kutlandı.  Müdür yardımcımız Ayhan Kutluer´in Kuran tilavetiyle başlayan programda sinevizyon gösterileri ve şiirler okundu. Katılımcılara karanfillerin dağıtıldığı programda okuldaki tüm öğrenci, personel ve öğretmenlerimize gül lokumu ikramı da yapılmıştır. Çok ilgi gören programa salonumuzun yetersizliği nedeniyle öğrencilerimizin ancak yüzden fazlası iştirak edebilmiştir. Program Pazartesi günü tekrar edilmiştir. 

20) 28 Nisan 2015 Salı günü İBB-Gençlik Merkezi´nin organizasyonuyla İETT otobüsleriyle 100 öğrencimiz "Panorama 1453" gezisi yaparak ardından Bahçelievler Kültür Merkezinde düzenlenen "Çanakkale" programına katılmışlardır.

21) 28 Nisan 2015 Salı günü İstanbul Medipol Üniversitesi okulumuz 12. sınıf öğrencileri için bölüm tanıtımları gerçekleştirdiler.

22) 29 Nisan 2015 Çarşamba günü 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizden oluşan 28 kişilik bir grup Fizik öğretmenimiz H.Dursun TUNÇ nezaretinde İTÜ- Maslak kampüsünde bulunan "Ulusal Nükleer Fizik Bilgilendirme Merkezine" bir gezi gerçekleştirdiler.

23) Okulumuza gelen "Kitap Toplama Kampanyası" yazıları dikkate alınarak okulumuz öğrencilerine yönelik kitap toplama kampanyası yapılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehmet Geylani´nin denetim ve sorumluluğunda toplanan 20 koli kitap Malatya İli Battalgazi İlçesi Atatürk Kız Anadolu Lisesine PTT Kargo aracılığıyla gönderilmiştir.

24) 06/05/2015 Çarşamba günü Saat:10.00´da Plato Meslek Yüksek Okulu yetkilileri okulumuzda etkinlik gerçekleştirmişlerdir.  Etkinlikte bölüm tanıtımı yanı sıra doğru tercihlerle ilgili de bilgiler verilmiştir. Ayrıca sınav öncesi öğrencilerimizin stresinin azaltılmasına yardımcı olmak gayesiyle "Yetenek Sizsiniz" programının finalistlerinden "Game Of Gölge" ekibi tarafından oldukça eğlenceli ve ilginç bir "Gölge Oyunu" gösterisi  sergilenmiştir.

25) 08 Mayıs 2015 tarihinde Ümraniye Belediyesi işbirliğiyle D.Ali TAŞÇI hocamız öğrencilerimizle buluştu. Gayet samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette yazarımız yaklaşık 80 öğrenciye hitap etti.

26) 18/05/2015 Pazartesi günü Ümraniye İŞKUR yetkilisi Reha KIYAK tarafından 12. sınıf öğrencilerine, iş arama, CV hazırlama, iş başvurusu teknikleri  hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.

27) 20 Mayıs 2015 Çarşamba Günü İBB işbirliğiyle Miniatürk-Panorama 1453 - Yerebatan Sarnıcı-İslam Bilim ve Teknoloji tarihi Müzesi gezisi  düzenlendi.  Oldukça eğlenceli ve yararlı geçen geziye 9. sınıflarda 50 öğrenci katıldı.

28) 21 Mayıs 2015 Perşembe günü İBB-Gençlik Meclisinin Sinan Erdem Spor Kompleksinde düzenlenen "Gençlik Şöleni ve Sagopa Kajmer Konseri"ne 150 öğrenci ile katıldık.

29) 28 Mayıs 2015 tarihinde Toplum Hizmeti çalışmaları kapsamında Kamuran OĞUZ ve Raziye ÇALIŞ YAPICI öğretmenlerin nezaretinde 18 öğrenci ile Fatih Kocamustafapaşa Çocuk Yurdu ziyareti gerçekleştirildi.

30) Gençlik ve Spor Bakanlığı Maltepe Gençlik Merkezi tarafından 40 kız öğrencimiz 03/06/2015 tarihinde Bursa gezisi gerçekleştirdiler. Raziye ÇALIŞ YAPICI ve Ayşegül HIDIR öğretmenlerimizin eşlik ettiği gezide öğrencilerimiz Bursa´yı tanıma fırsatı buldular.

31) 09.06.2015 tarihinde Atakent Kültür Merkezinde Saat:18.30-22.30 saatleri arasında "Yıl Sonu Şenliği düzenlendi. İstanbul B.Şehir Bld. Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan şenlikte Edebiyat Öğretmenimiz Hasan DENİZ´in organize ettiği "Şiir Dinletisi" ve ardında da Müzik Öğretmenimiz Sevgi İNAL´ın organize ettiği "Türkü Dinletisi" gerçekleştirildi. Oldukça coşkulu geçen etkinlikte Okul Aile Birliği de ikramlarda bulundu.

Döküman Dosyasını indirmek için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.07.2017 - Güncelleme: 08.09.2023 17:12 - Görüntülenme: 425
  Beğen | 0  kişi beğendi