T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - Atakent Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi

Selçuk Paker Kimdir?

Okulumuza adını veren mezun öğrencimiz Selçuk Paker´in hayatı hakkında bilgi almak için Selçuk Paker´in kardeşi Sertaç Paker ile yaptığımız bu röportajımıza bakabilirsiniz.

Selçuk Paker´in hayatı, Selçuk Paker Kimdir?

Bu haberimizde şehit öğrencimiz Selçuk Paker´in hayatına dair röportajımızı başlıklar halinde düzenlenmiş olarak okuyabilirsiniz.

Doğumu

Şehidimiz, 06 Nisan 1991 tarihinde İstanbul Üsküdar'da doğmuştur.

Öğrenim Hayatı

İlköğrenimi Ümraniye'de bulunan Uzun Mehmet İlköğretim Okulu'nda tamamlamıştır. Ortaöğrenime ise o zamanki ismi Atakent Lisesi olan okulumuzda devam etmiştir. Okul hayatını teşekkür ve takdir belgeleriyle taçlandırarak okulumuzdan 18 Haziran 2010 yılında mezun olmuştur.

Sportif Kişiliği

Şehidimizin sportif faaliyetlere olan ilgisi onun okulumuz basketbol takımında yer almasına yardımcı olmuştur. Bireysel olarak boks sporu ile ilgilenmiş olup kendi yaş ve sıkletinde İstanbul'da dereceler yapmıştır. Şehidimiz Selçuk PAKER, İstanbul Ümraniye Çarşı'da Eyüp KUŞÇU Spor Salonu'nda henüz bir aylık boksörken Eyüp KUŞÇU tarafından çalıştırılarak Sarıyer'de yarışmalara katılmış, 81 kiloda İstanbul birincisi olarak altın madalya almaya hak kazanmıştır. Sportif kişiliğinin yanında çevresine, ailesine karşı görev ve sorumluluklarının da bilincinde ve sürekli öğrenme çabası içerisinde olmaya çalışan bir birey olmuştur.

Sonraki Hayatı

Edindiği bilgi ve deneyimleri ailesine, çevresine aktarmayı kendisine görev addetmiştir. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev almaktan hiçbir zaman geri durmamıştır. Bu görev ve sorumluluk bilinci sayesinde genç yaşına rağmen toplum içinde saygın bir kişilik olarak yer almıştır.

Şehadeti

Şehidimiz, altın kafese konup "VATANIM DA VATANIM" diyen bülbül misali, vatanının huzuru ve mutluluğu için yanıp tutuşan kocaman bir savaşçıydı. Konu su olunca silah arkadaşlarının önceliği içmek iken kendisinin önceliği abdest almak olmuştur. Şehadeti için ailesinden ve çevresinden sürekli dualar istemiş olan şehidimiz, bu kutsal mertebenin manasını özümsemiş KAHRAMAN TÜRK askerlerinden biriydi... 30 Ocak 2016 tarihinde, Diyarbakır Sur ilçesinde hendek operasyonlarının devam ettiği sırada sabah ezanı sonrası İstanbul'da bulunan annesi Sevgi DAŞDEMİR hanımefendi ile telefonda helalleşip sabah namazını birlikte eda etmek istediğini söylemiş ve namaz sonrası göreve gitmiştir. Görev esnasında vatan hainleri ile girdiği çatışmada çokça arzuladığı ŞEHİTLİK mertebesine ulaşmıştır.

Şehitliğinin Ardından

Şehadetinden altı ay sonra, 31 Temmuz 2016 tarihinde, Sedef PAKER hanımefendi ile olan evliliğinden bir kız evladı (Meyra Alp PAKER) dünyaya gelmiştir. Muvazzaf askerlik hizmetini Sahra Sıhhiye Bölük Komutanlığı emrinde İkmal Onbaşı olarak 2012 yılında başarı ile tamamlamıştır. Daha sonra askerlik hayatına devam etmek istediği için, Isparta Eğridir'de bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kurslar Taburu'na katılmış, burada gösterdiği disiplinli, verimli ve titiz çalışmaları sayesinde 2013 yılında 20. dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursunu başarı ile tamamlayarak Uzman Onbaşı olmaya hak kazanmıştır. Şehidimiz 2013 yılında Piyade Uzman Onbaşı görevini sürdü- rürken Ankara Gölbaşı'nda bulunan Bordo Bereli seçmelerine katılmıştır. Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai AKSAKALLI tarafından kendisine Özel Kuvvetler brövesi verilmiş, böylelikle Özel Kuvvetler Komutanlığı emrine geçerek Bordo Bereli olarak görevine devam etmiştir. Koca yiğidimiz, kahraman şehidimiz bir yandan arazi şartlarında bölücü terör örgütlerinin izini sürüp onlara, oraları dar ederken diğer yandan Ankara Gölbaşı'nda eğitimine devam etmiştir. 7 Nisan 2014'te Gölbaşı'nda göstermiş olduğu üstün performans ve gayretlerinden ötürü 7. Özel Kuvvetler Tabur Komutanı Abdurrahim BAYINDIR tarafından takdir belgesi verilmiştir. Yine Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki "Temel Paraşüt Atlayışı"nda Kurmay Albay Ömer Faruk BOZDEMİR tarafından kendisine Paraşütçü Bröve Belgesi verilmiştir.

Sertaç PAKER (Kardeşi)

Önerilen İçerikler

Şehidimizin Ailesini Ziyaret Ettik

Şehidimizin Kızının Doğum Günü

Selçuk Paker Özel - Okul Dergisi

Selçuk Paker´in Kardeşi Evlendi

Selçuk Paker Şehit Oldu - 01.02.2016

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.07.2017 - Güncelleme: 02.01.2024 21:27 - Görüntülenme: 186895
  Beğen | 180  kişi beğendi