T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - Atakent Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi

Proje Üretmek - Tolga Kaan Dügüncü

Öğrencilerimizden Tolga Kaan Dügüncü tarafından yazılmış olan "Proje Üretmek" isimli komposiyon çalışması, bu yazıdan yeni fikirler üretmenin neden önemli olduğundan ve hayata geçirmenin yollarından bahsetmiştir.

Proje Üretmek

İnsanlar var olmaya başladıkları ilk andan beri ihtiyaçlarını karşılamak için bazı yöntemlere başvurmuşlardır. Bu yöntemlerden bazıları tarihe karışmış, bazıları ise gelişerek günümüze kadar ulaşmış ve hayatımızdaki yerini almıştır.

Bir proje tasarlarken karşılanması gereken en önemli şey insanların bir ihtiyacını karşılamasıdır. Bu projeler kimi zaman görme engelli bir insanın diğer hislerini güçlendirme üzerine kimi zaman sıkışık olan trafiğe bir çare bulma üzerine olur. Bulunan çarelerle beraber insanların hayatları kolaylaşacak ve sorunlar çözülecektir. Sorunları olmayan insanlar mutlu olur, böylece dünya daha güzel bir yere dönüşür. Yapılan projeler insanlara daha güzel bir dünya sunmayı, insanlara daha güzel, daha iyi ve daha az stresli bir hayat sunmayı amaçlar.

Kimisi tarafından boş işler olarak görünse de ya da bir diğer kimisi tarafından "ben mi kurtaracağım dünyayı" gibi düşüncelere sebep olsa da proje yapmak zor bir şey değildir. Herkes günlük hayatında yeni şeylere ihtiyaç duyar. Tek yapmamız gerekn bunları not almak ve asla vazgeçmeden gerçekleştirmeye çalışmak. Edison ampulü bulmadan önce aynı fikir üzerinde yaklaşık bin defa başarısız deneyler yapmış yine de pes etmemiştir. Asistanına ise "yapmamamız gerekn bin farklı yöntem öğrendik" diyerek kararlılığını ortaya koymuştur.

Kararlı olmak proje geliştirirken en çok gereken şeylerden biridir. Bundan önceki bilim insanları pes etmiş olsalardı insanlık bugünkü seviyesine ulaşamazdı.

Tolga Kaan Dügüncü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.10.2017 - Güncelleme: 02.02.2023 17:25 - Görüntülenme: 1233
  Beğen | 16  kişi beğendi